Färg, pennor, tidningsklipp och annat material som blir till collage

Skola

Varmt välkommen till Nationalmuseum och konstens värld! Vår skolverksamhet riktar sig till alla elever och lärare. Vi tror på konsten som kunskapsväg och utforskar ständigt nya arbetssätt tillsammans med skolan i samklang med läroplaner och kursmål. 

Ännu en tid är museets byggnad stängd men snart är det dags att öppna igen. I oktober 2018 slår vi upp portarna till det nyrenoverade museet och då kan vi återigen ta emot skolan i våra utställningar och ateljéer.

Att arbeta med konsten i klassrummet

I museets fantastiska samlingar finns bilder, föremål och berättelser som väcker nyfikenhet och ger nycklar till historiska händelser, personer och tankesätt. I mötet med den samtida blicken blir konst och design är mycket mer än en ingång till historien, de påverkar oss även idag och ger många viktiga frågor att undersöka med alla våra mänskliga förmågor. 

För dig som tillsammans med din klass vill utforska museets konst på egen hand i skolan finns från och med januari 2018 några idéer och uppslag till teman och arbetssätt samlade här. 

För SFI och SAS

Låt konsten inspirera till egna berättelser. Använd studiematerialet för SFI och SAS för att utveckla både det talade och det skrivna språket. Materialet är utformat med kursplanen i åtanke.

Till sidorna för SFI och SAS

Nyhetsbrev

Sidorna för skolan fylls på efter hand så håll utkik och anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev!