Konstkurser för barn och vuxna

I Nationalmuseums konstkurser får du prova på att måla, teckna och skulptera. Du får upptäcka nya material och tekniker. Kom och prova på!

Bilder: Detalj av Stilleben med körsbär, Osias Beert. Barn som skapar i ateljen och blandning av äggtempera.

Du arbetar efter utifrån dina egna förutsättningar, inga förkunskaper behövs. Kursavgiften betalas vid första kurstillfället.

Kurser för barn

Två kurser i Barnens konstskola med start lördag den 20 februari. Förmiddagar för för  5–7-åringar, eftermiddagar för 8–11-åringar.

Läs mer här.

För vuxna

Tre kurser under våren och sommaren. Klicka på rubrikerna nedan för att läsa mer.

Gammalt, lånat och nytt
Välkommen till en kurs där du gör den äldre bildvärlden till din och provar samtida konstnärliga metoder. Tre torsdagskvällar, start 3 mars.

Kurskvällar för vuxna
Prova på att teckna och måla med olika tekniker och material. Lärorikt, traditionellt och lekfullt - välj om du vill gå en gång eller flera. Fem tillfällen, start 7 april.

Landskapsmåleri i stan
Ta vara på sommaren och gå på en inspirerande kurs i landskapsmåleri där nutiden möter dåtiden. 6–10 juli.

Vill du vara säker på att inte missa någon kurs? Prenumerera på vårt nyhetsbrev så är du alltid uppdaterad.

> Tipsa en vän

BESÖKSADRESSER: