Konstkurs för vuxna: Landskapsmåleri i stan

Ta vara på sommaren och gå på en inspirerande kurs i landskapsmåleri där nutiden möter dåtiden. 6–10 juli.

Ta vara på sommaren och gå på en inspirerande kurs i landskapsmåleri där nutiden möter dåtiden. Med inspiration från landskapsmåleri i Nationalmuseums samlingar och från stadens miljöer får du arbeta med iakttagelse, färglära, komposition och insikter i det äldre måleriets tekniker.

Genomgång av material, komposition, teknik med mera hålls i den anrika Stora ateljén på Konstakademien. Utomhusstudierna sker i den varierande och vackra stadsmiljön där vatten och grönska samspelar med byggnader från olika tider.

Tid: Onsdag 6 juli–söndag 10 juli, kl 10–16
Plats: Stora ateljén på Konstakademien, utomhus i Stockholm
Kursavgift: 4500 kr, inklusive allt material och fika (lunch ordnas på egen hand)
Kursledare: Ronny Bergfeldt, konstnär
Sista anmälningsdag: onsdag 22 juni

Medlemmar i Nationalmusei Vänner har 10% rabatt på kursavgiften. Ange ditt medlemsnummer vid anmälan.

Fyll i anmälan här.

Eugène Jansson, Soluppgång över taken. Motiv från Stockholm

Kort om Ronny Bergfeldt

Kursledaren Ronny Bergfeldt är fascinerad av att iaktta och av att avbilda. Han leder den här kursen för dig som vill lära dig grunderna i att måla såsom ögat uppfattar verkligheten. Med mångårig kunskap om konstnärsmaterial och gamla tekniker har han själv utvecklat ett bildskapande som utgår från nuet och tar fasta på det realistiska måleriets traditioner.

Läs mer om Ronny Bergfeldt här

> Tipsa en vän