Bild: Glasäpple efter Rubens, glsökörsbär efter Osias Beert, diskborste Jordan 1230, Sverigeglaset från Rejmyre

Vår butik

Välkommen till Nationalmuseums tillfälliga butik i centrala Stockholm och bokshoppen på nätet.


Just nu, under renoveringen av museet, finns Nationalmuseums tillfälliga butik på plan 4 på Kulturhuset Stadsteatern vid Sergels Torg. Här på webben kan du se ett urval av vad butiken erbjuder och hitta mer information om öppettider, sortiment och beställningsmöjligheter.

Handla böcker på nätet! Nationalmuseums egna publikationer går enkelt att köpa via vår webbokshop som du hittar under fliken LITTERATUR. Alltid öppet och du får böckerna hemskickade.

Om det finns någon vara i butikerna som du skulle vilja handla trots att du inte har möjlighet att besöka oss kan du alltid mejla en beställning till oss och få din vara skickad på posten! Skriv till This is an email address och berätta vad du vill handla så hjälper vi dig. Det går lika bra att skicka efter klassiker, som glaskörsbäret inspirerat av Osias Beerts målning eller Reijmyres Sverigeglas, som någon nyare produkt – varför inte en katalog med anknytning till någon av våra utställningar, eller Damen med slöjan som kuddfodral?

Tulpaner, Damen med slöjan samt Körsbär som kuddfodralKuddfodral med tryck från samlingarna. Johannes Bosschaerts tulpaner, Alexander Roslins Damen med slöjan, Osias Beerts körsbär.

Vår butik erbjuder en blandning av klassiska produkter med anknytning till samlingarna och handplockade varor från andra producenter som vi tycker kompletterar vårt sortiment och ger våra besökare ett brett urval av kreativt material, vackra presenter, smarta attiraljer och klassiska produkter för hemmet. Vi finns på Instagram som @nationalmuseum_shop, följ oss gärna där för tips och aktuella bilder.

Böcker och profilvaror på Nationalmuseum DesignBöcker som finns på Nationalmuseum Design. Tygkasse i återvunnen bomull och pennor med Nationalmuseum@-logotypen.

Vi har samlat information och ett litet urval av de varor vi erbjuder under kategorierna PAPPERSVAROR, DESIGN & SMYCKEN och BARN & KREATIVITET. Välkommen att ta en titt på vad vi erbjuder och hör gärna av dig om du har frågor eller vill få någon vara skickad med posten!

I våra lokaler på Kulturhuset Stadsteatern finns vi mitt i city, som en del av det stora utbudet i huset. Vi har en vacker utsikt över skraporna och kristallvertikalaccenten och våra besökare kan, utöver att besöka utställningarna och butiken, ta sig en paus i loungedelen eller botanisera bland Kulturhuset Stadsteaterns många evenemang, serveringar och andra utställningar (mer information via kulturhusetstadsteatern.se).

Du hittar oss på plan 4, direkt vid rulltrapporna, mitt emot rum för barn. Hissen kan du ta från våning Plattan och rakt upp till plan 4. Då finns vi längst till höger. Välkommen!

Öppettider hittar du här.

Telefon butiken: 08-51954469
Mejl: This is an email address