Museet är stängt, men vi har öppet ändå!

Nationalmuseums byggnad på Blasieholmen är stängd för renovering och beräknas öppna igen hösten 2018. Under tiden finns vi med tillfälliga utställningar på Nationalmuseum Design i Kulturhuset Stadsteatern. Välkommen!

Våren 2013 stängde Nationalmuseums byggnad på Blasieholmen för en välbehövlig renovering och konsten flyttade ut. Sedan dess har verksamheten pågått för fullt på annat håll med turnerande utställningar, samarbeten och tillfälliga utställningslokaler i Stockholm.

Besök oss i Stockholm

Nationalmuseum Design i Kulturhuset Stadsteatern, mitt i Stockholms city, är museets arena för form och design under tiden som museets byggnad renoveras.

Här presenteras design- och konsthantverksutställningar med varierade och aktuella teman. I loungen kan du se miniutställningar i Projektcontainern, handla i designbutiken, delta i designprogram för små och stora eller bara vila fötterna en stund.

Vissa av utställningarna som visas där baseras helt eller delvis på museets egna föremål, medan andra huvudsakligen består av inlånade verk.

På grund av begränsat utrymme har vi, utöver de tillfälliga utställningarna, inte möjlighet att visa museets samlingar.

Den tillfälliga utställningslokalen på Konstakademien stängdes den 4 septemer 2016.

Här hittar du våra öppettider och entrépriser

Rivning av Annexet, Nationalmuseum. Foto: Ulf Lodin.

Interiör från utställningen Förkroppsligat på Nationalmuseum Design.