För familjen

Besök Gripsholms slott med familjen! Gå med på visning, använd vårt självgående material eller upptäck slottet helt själv.

Familjevisning

Följ med en av slottets guider på en visning för hela familjen! Tillsammans upptäcker vi slottets hörn och vrår. Vi pratar om hur det kan ha varit att bo på ett slott. Hur var det för de barn som bodde på slottet? Här finns en prinsessas våning med röda sidentapeter och en prinsessas toalett, ett uppstoppat lejon, en liten men ganska läskig fängelsehåla och hundratals porträtt av olika kändisar.

Leta bilder på slottet!

Ett porträtt är en bild av en särskild person eller ett särskilt djur. I slottet kan du se porträtt från flera hundra år tillbaka. Om man aldrig har träffat personen, hur kan man då veta vem porträttet föreställer?

Tillsammans med lejonet Leo och hunden Courtisane får barnen utforska några av de personer som finns avbildade i porträttsamlingen. Materialet, som är gratis, består av ett litet häfte med information om olika konstverk. Använda häftet tillsammans med barnen och diskutera porträtten som ni leds till. Hur kan man förstå vem personen är om man bara tittar på målningen och aldrig träffat personen på bilden förut?

Materialet hämtas gratis i entrékassan. Passar ålder 6-12 år.

Information och kontakt

För information om öppettider och visningar se Gripsholms slotts webbplats.Gripsholms slott. Gustav IIIs teater.

Upptäck Vasa-slottet helt på egen hand

Det går såklart bra att helt gå på egen hand, utan vare sig visning eller tipspromenad. På slottet finns något för alla smaker! Här det inte bara bott kungar, drottningar, prinsar och prinsessor utan också kammarfruar, riddare, kockar och annat tjänstefolk. Olika rum har olika historia. Upptäck olika tiders inredningsideal eller titta på målningar från olika tider. Gör det du tycker verkar roligast! Fråga i entrékassan om det är något särskilt du är ute efter att titta på, så hjälper de dig att tala om var i slottet det finns att se.


BESÖKSADRESS:

Konstbiblioteket och arkiven 
Holmamiralens väg 2,
Skeppsholmen, Stockholm 

Se övriga adresser här

Följ oss:

Facebooks logotyp  Twitters logotyp  You Tubes logotyp

Instagrams logotyp   Flickr logotyp