Föreläsning: Att bygga fredliga och inkluderande samhällen med hjälp av kulturarvet

Har museer potential att förändra liv och att förstärka samhällen? Nationalmuseum och Världskulturmuseerna bjuder in till en interaktiv föreläsning med Jasper Visser som är öppen för alla.

Tid: måndag 27 november 2017, kl 14.30–16.30.
Plats: Medelhavsmuseet, Fredsgatan 2, Stockholm
Språk: Engelska
Föranmälan: Vänligen föranmäl dig senast den 22 november till This is an email address.
Fri entré. OBS, begränsat antal platser. Vi kommer att bjuda på fika under en kortare paus i programmet.

Under senare år har fokus på museernas sociala ansvar och deras möjliga förändringskraft ökat betydligt. Ett område där museerna kan spela en stor roll är när det gäller att förstärka samhällen, känslan av tillhörighet och att bygga nyarelationer mellan människor.

Vad kan museerna göra för att föra samman olika grupper i samhället, för att hjälpa migranter och människorna i värdländerna att träffas och för att stimulera hållbara och fredliga relationer?

Med mer än tio års erfarenhet av gemenskapsbyggande insatser kommer Jasper Visser att introducera den roll som museerna kan spela i att bygga upp en fredlig och hållbar gemenskap. Föreläsningen kommer att vara interaktivtutformad med olika övningar som levandegör idén om samhällsutveckling. Vi kommer också att ha tid att diskutera idéer och exempel från publiken. Du är välkommen att ta med dina erfarenheter av att sammanföra olika grupper.

Om föreläsaren

Jasper Visser är en internationell föreläsare som fokuserar på förändring i sociala och kulturella sammanhang. Han har erfarenhet av att verkställa förändringar och att låta nya idéer ta plats. Han utvecklar och driver projekt som engagerar publiken, som stödjer samarbete och deltagande i olika sammanhang, med fokus på kulturarvssektorn. Jasper är senior partner vid VISSCH+STAM.

Ladda ner inbjudan som pdf.

Anders Zorn, Beduinflicka.

BESÖKSADRESS: