Bild: Glasäpple efter Rubens, glsökörsbär efter Osias Beert, diskborste Jordan 1230, Sverigeglaset från Rejmyre

Välkommen

till Nationalmuseums butiker i centrala Stockholm och bokshoppen på nätet.


Just nu, under renoveringen av museet, finns vi på två tillfälliga platser. Dels på plan 1 på Konstakademien på Fredsgatan 12 och dels på plan 4 på Kulturhuset Stadsteatern vid Sergels Torg. Här på hemsidan kan du se ett urval av vad butikerna erbjuder och hitta mer information om öppettider, sortiment och beställningsmöjligheter.

Handla böcker på nätet! Nationalmuseums egna publikationer går enkelt att köpa via vår webbokshop som du hittar under fliken LITTERATUR. Alltid öppet och du får böckerna hemskickade.

Om det finns någon vara i butikerna som du skulle vilja handla trots att du inte har möjlighet att besöka oss kan du alltid mejla en beställning till oss och få din vara skickad på posten! Skriv till This is an email address och berätta vad du vill handla så hjälper vi dig. Det går lika bra att skicka efter klassiker, som glaskörsbäret inspirerat av Osias Beerts målning eller Reijmyres Sverigeglas, som någon nyare produkt – varför inte en katalog med anknytning till någon av våra utställningar, eller Damen med slöjan som kuddfodral?

Tulpaner, Damen med slöjan samt Körsbär som kuddfodralKuddfodral med tryck från samlingarna. Johannes Bosschaerts tulpaner, Alexander Roslins Damen med slöjan, Osias Beerts körsbär.

Våra två butiker erbjuder en blandning av klassiska produkter med anknytning till samlingarna och handplockade varor från andra producenter som vi tycker kompletterar vårt sortiment och ger våra besökare ett brett urval av kreativt material, vackra presenter, smarta attiraljer och klassiska produkter för hemmet. Vi finns på Instagram som @nationalmuseum_butiken, följ oss gärna där för tips och aktuella bilder.

På Konstakademien knyter vi an till utställningarna som visar måleri, fotografi och skulptur. Vårt sortiment känns igen av de besökare som minns museibutiken på Blasieholmen och tonvikten ligger på det klassiska. Här hittar du våra välkända motiv på brickor och servetter, våra mest älskade produkter som glasäpplet och konstkorten, samt våra egna varor med motiv och innehåll som relaterar till samlingarna och aktuella utställningar.

Böcker och profilvaror på Nationalmuseum DesignBöcker som finns på Nationalmuseum Design. Tygkasse i återvunnen bomull och pennor med Nationalmuseum@-logotypen.

På Kulturhuset Stadsteatern svarar vår butik på utställningarnas innehåll av ny och klassisk design. Här är sortimentet något mer trendkänsligt och annorlunda. Designklassiker som diskborsten Jordan 1230, Stelton-kannor och Playsam-bilen samsas med japanska matlådor, fiskargubben på tygväska, och pappersvaror från unga skandinaviska formgivare.

Vi har samlat information och ett litet urval av de varor vi erbjuder under kategorierna PAPPERSVAROR, DESIGN & SMYCKEN och BARN & KREATIVITET. Välkommen att ta en titt på vad vi erbjuder och hör gärna av dig om du har frågor eller vill få någon vara skickad med posten!

Öppettider för våra lokaler hittar du här.


> Tipsa en vän