Konstbiblioteket

Konstbiblioteket är Moderna Museets och Nationalmuseums gemensamma bibliotek för konst, fotografi och design. Efter en omfattande renovering är Biblioteket åter för besökare. Välkommen!

Konstbiblioteket är ett av Nordens största specialbibliotek inom konst, fotografi och design. Bokbeståndet speglar Moderna Museets och Nationalmuseums samlingar och verksamhet och täcker tidsperioden från renässansen fram till idag. En stor del utgörs av monografier över konstnärer och fotografer samt auktions- och utställningskataloger.

Biblioteket vänder sig till alla konstintresserade, såväl forskare och museianställda som en intresserad allmänhet.

Gemensamt bibliotek

Fotografibiblioteket vid Moderna Museet och Konstbiblioteket vid Nationalmuseum slogs samman till ett gemensamt bibliotek sommaren 2013. Verksamheten drivs av de båda museerna tillsammans.

Öppettider

Tisdag–torsdag kl 13–17

Kontakta oss

Kontakta oss via e-post till This is an email address  
Telefon: 08-5195 4352, tis–tors kl 13–17 (från 25 november) 

Besöksadress

Holmamiralens väg 2, 2 tr,Skeppsholmen

Postadress

Konstbiblioteket
Nationalmuseum/Moderna Museet
Box 16176
SE-103 24 STOCKHOLM

Paketadress

Konstbiblioteket/Nationalmuseum
Holmamiralens väg 2
SE-111 49 Stockholm

Beställning och framtagning

På plats i öppna hyllor finns ett referensbibliotek samt aktuella tidskriftsnummer. Övriga titlar och material kan du beställa från när- och/eller fjärrmagasin. Material kan beställas via Konstbibliotekets digitala katalog MONA. Det går också bra att beställa via e-post, telefon eller på särskild blankett på plats i biblioteket. Beställt och framtaget material ligger kvar en vecka eller enligt överenskommelse.

Från fjärrmagasin

Beställ material från fjärrmagasin och Klipparkiv senast kl 17 på måndagar eller onsdagar. Materialet finns då tillgängligt i biblioteket följande dag.

Från närmagasin

Vi hämtar material i närmagasin under öppetdagar kl 13.30 och 15.30.

bild: Konstbiblioteket, exteriör och interiör.

Konstbiblioteket, exteriör och interiör.

Låna och läs

Allt framtaget material är läsesalslån. Bibliotekets läsesal är utrustad med trådlöst nätverk.

Skanna, kopiera, fotografera

Biblioteket har en bokskanner och en vanlig kopiator. Skanna eller kopiera själv och betala sedan vid informationsdisken. Möjlighet finns att spara ner inskannat material på eget USB-minne alternativt skriva ut det som papperskopior. Inskannad sida samt kopior kostar 3 kr/st. OBS! endast kontant betalning. Det är också tillåtet att fotografera bibliotekets material med egen utrustning.

Publicering

Du får endast använda det fotograferade eller skannade materialet för forskning eller för privata studier. Har du för avsikt att publicera materialet är du skyldig att underrätta dig om vilka rättsliga regler som gäller för användandet av det.


> Tipsa en vän

Öppettider:

Stängt för omhängning men öppet i Butiken
tisdag–fredag 11–17
lördag, söndag 12–16
måndag stängt 

Adress:
På Konstakademien på Fredsgatan 12, Stockholm. 

Följ oss:

Facebooks logotyp  Twitters logotyp  You Tubes logotyp

Instagrams logotyp   Flickr logotyp