Slow Art

Annika Ekdahl, Road Movie (verdure): Visiting Mom, 2010
Ull och lin
Nationalmuseum

Att väva en bild är tidskrävande. Effektiv vävtid för Annika Ekdahl är en kvadratmeter på en månad. De olika färgerna i ett och samma inslag måste läggas in separat runt varpen. Bilden byggs långsamt upp från den ena änden till den andra. Det finns ingen möjlighet att gå tillbaka och ändra  utan att repa upp och börja om. En bildväv kräver både noggrann planering och att textilkonstnären vidmakthåller sin idé genom hela verket, kanske under flera år. Ändå poängterar Ekdahl behovet av en "faktor x". Något slumpmässigt, som inte går att kontrollera. För henne handlar det bland annat om färgen. Att bara färga några hekto ullgarn åt gången i vetskap om att just denna nyans aldrig går att återskapa exakt. Om utmaningen att blanda olika färger under arbetets gång. Härigenom skapas mänsklig närvaro, en viss imperfektion. Liv.

Format:
Photoshop rgb / jpeg
300 dpi

Användning:
Fri publicering med angivande av fotograf och endast i artikel/recension i samband med rubricerat evenemang.

> Tipsa en vän

Öppettider:

måndag, onsdag,
fredag–söndag 10–18
Tisdag, torsdag 10–20

Adress:
På Konstakademien på Fredsgatan 12.