Slow Art

Eva Hild, Keramiska former nr 2, 2000
Stengods
Nationalmuseum

Eva Hild modulerar omsorgsfullt sina keramiska former för hand. Hild börjar med att bygga upp en skålform ur vilken skulpturen långsamt växer fram. Objektet formas genom att hon ringlar finkornig stengodslera runt formens kanter. Leran bearbetas med en metallskrapa så att ytan blir sömlös och slät. Det är relationen mellan in- och utsida, och den spänning som uppstår dem emellan, som främst intresserar Hild. Hennes formande av leran gestaltar ett känslomässigt läge. Bit för bit växer former fram, liknande snäckor, brosk, ben eller skal. Arbetet är tidskrävande och fordrar omsorg och stort tålamod. Processen medger tid för reflektion.

Format:
Photoshop rgb / jpeg
300 dpi

Användning:
Fri publicering med angivande av fotograf och endast i artikel/recension i samband med rubricerat evenemang.

> Tipsa en vän

Öppettider:

måndag, onsdag,
fredag–söndag 10–18
Tisdag, torsdag 10–20

Adress:
På Konstakademien på Fredsgatan 12.