Föreläsning av Marcia Pointon

Fredagen 21 maj föreläser professor emeritus Marcia Pointon på Nationalmuseum. Titeln på hennes föreläsning är The Skull in the Studio: Self-portraiture and Mortality.

Marcia Pointon är verksam som professor emeritus vid Manchester University och Research Fellow vid Courtauld Institute. Hon är en framstående forskare inom fältet för visuell kultur och representation.

Bland hennes publikationer hör till exempel Strategies for Showing: Women, Possession and Representation in English Visual Culture 1650-1800 (1997), Naked Authority: The Body in Western Painting 1830-1906 (1990) och nu senast Brilliant Effects: A Cultural History of Gem Stones and Jewellery (2009).

Tid: fredag 21 maj kl 14
Plats: Hörsalen (utrustad med hörslinga)
Avgift: ingår i museientrén

OBS! Föreläsningen ges på engelska.

Bild: Self-portrait in a single-breasted suit with hare, 2001. Sam Taylor Wood. National Portrait Gallery. London (P 959)

Self-portrait in a single-breasted suit with hare, 2001, Sam Taylor Wood. National Portrait Gallery. London (P 959)

BESÖKSADRESS:

Konstbiblioteket och arkiven