Föreläsning med professor Mary Sheriff

W.R. Kenan, Jr. Distinguished Professor Mary Sheriff från University of North Carolina at Chapel Hill i USA gästföreläser på Nationalmuseum. Torsdag 24 maj kl 18. Fri entré.

Professor Mary Sheriff föreläser på temat The Significant Portrait: Painting Women into the History of French Art.

Tid: Torsdag 24 maj kl 18
Plats: Hörsalen (utrustad med hörslinga)
Kostnad: Fri entré
OBS! På engelska

Professor Mary Sheriff will introduce some of the artists and their works that are included in the exhibition Stolthet och fördom – kvinna och konstnär I Frankrike och Sverige 1750-1860 that opens at Nationalmuseum 27 September 2012. Focusing on portraits and self-portraits made of and by women artists, this talk will discuss the many strategies through which women used portraits not only to represent themselves as artists, but also to inscribe themselves in the history and traditions of art making.

Bild: Marie Gabrielle Capet,  Stéphanie Félicité Ducrest de St-Aubin, 1746-1831, gift Grevinna de Genlis.

BESÖKSADRESS:

Konstbiblioteket och arkiven