Historiska porträtt som kunskapskälla

Dag: torsdag 24 augusti 2017
Tid: kl. 14.00–15.30
Plats: Mässen, Konstbiblioteket nb, Holmamiralens väg 2, Skeppsholmen
Fri entré. Ingen föranmälan.

Seminariet kommer att handla om svensk konsthistorieskrivning utifrån hur konsthistoriker uppmärksammade och skrev om äldre porträtt under tidigt 1900-tal. Seminariet kommer också att behandla delar av Nationalmuseums historia genom Statens porträttsamling vid Gripsholms slott, samt Svenska porträttarkivets uppkomst och tidiga historia under 1900-talets första hälft.

Charlotta Krispinsson är fil. dr. i konstvetenskap och är verksam vid Institutionen för kultur och estetik på Stockholms universitet. Seminariet utgår från hennes avhandling Historiska porträtt som kunskapskälla: Samlingar, arkiv och konsthistorieskrivning. Lund: Nordic Academic Press, 2016.

Okänd fotograf, fotografi från Svenska porträttarkivet, okänt årtal (1920-30-tal).

Okänd fotograf, fotografi från Svenska porträttarkivet, okänt årtal (1920-30-tal).

BESÖKSADRESS:

Konstbiblioteket och arkiven