Google Art Project

Nationalmuseum är sedan 3 april 2012 med i Google Art Project, Googles stora kultursatsning för att främja och tillgängliggöra konst på internet.

Google Art Project är ett digitalt museum som gör världens konstskatter tillgängliga för alla – besökarna kan vandra runt i museer från världens alla hörn och uppleva konsten i detalj.

Nationalmuseum är ett av de utvalda museerna till etapp två av projektet. Totalt innefattar det 151 museer från 40 länder som tillsammans visar 30 000 verk.

Nationalmuseum deltar till en början med ett sjuttiotal verk från samlingarna. Urvalet visar huvudsakligen svenska konstnärers verk, från 1500-tal till tidigt 1900-tal. Några internationellt kända konstnärsnamn som Leyster, Renoir och Rembrandt ingår också.

Sedan starten 2011 har mer än 20 miljoner människor besökt Google Art och skapat fler än
200 000 privata gallerier.

www.googleartproject.com

Se Nationalmuseums verk på Google Art Project

Hanna Pauli, Frukostdags

> Tipsa en vän

Öppettider:

Tisdag–fredag 11–18
lördag, söndag 12–16
måndag stängt

Adress:
På Konstakademien på Fredsgatan 12.