Rembrandtprojektet

Lär dig mer om Rembrandt, hans liv och måleriteknik. Resultaten från ett forskningsprojekt tar dig med på djupet i två av den store konstnärens målningar.

Klicka på länkarna nedan för att se resultaten av projektet. 

Självporträtt

Batavernas trohetsed till Claudius Civilis

För att se på bästa sätt

Har du en bildskärm som inte är så stor kan du behöva ändra upplösningen på din bildskärm så att den bli högre. Du behöver kanske också  helskärmsbild för att kunna se hela presentationen. Tryck på datorns tangent F11. För att komma ur helskärmsläget trycker du på F11 igen. Presentationerna är gjorda i Flash och kan därför inte ses i iPhone eller iPad.

Resultaten från Rembrandtprojektet visas också i digitala stationer invid de båda verken i museet.  

Om projektet

På Nationalmuseum finns flera betydande målningar, teckningar och gravyrer av Rembrandt Harmensz. van Rijn. Två av dessa verk, Batavernas trohetsed till Claudius Civilis (som ägs av Konstakademien, men är deponerad på Nationalmuseum sedan 1866) och Rembrandts självporträtt från 1630, har under ett antal år varit föremål för ett särskilt projekt vid Nationalmuseum där konstvetenskapliga och konserveringstekniska perspektiv lyfts fram.

Resultaten av projektet kan du ta del av genom att klicka på länkarna ovan. Se spännande detaljer i målningarna,  lär dig mer om Rembrandt, hans liv och samtid och studera hans måleriteknik.

Bild: Rembrandt Harmensz van Rijn, Självporträtt

Rembrandt Harmensz van Rijn, Självporträtt

Tack!

Ett varmt tack till Anders Wall och Kjell och Märta Beijers stiftelse för generösa bidrag  till Rembrandtprojektets genomförande.

Den digitala presentationen har producerats av Oddville AB i samarbete med Nationalmuseum.


BESÖKSADRESS:

Konstbiblioteket och arkiven 
Holmamiralens väg 2,
Skeppsholmen, Stockholm 

Se övriga adresser här

Följ oss:

Facebooks logotyp  Twitters logotyp  You Tubes logotyp

Instagrams logotyp   Flickr logotyp