Stolthet och fördom
- kvinna och konstnär i Frankrike och Sverige 1750-1860

För årskurs 7-9 och gymnasiet erbjuder vi ett skolprogram som ger en introduktion till utställningen Stolthet och fördom.

Constance Mayer, Självporträtt, foto: The Bridgeman Art Library. Antoine Cécile Hortense Haudebourt-Lescot, Självporträtt, foto: RMN (Musée du Louvre), Ulrica Fredrica Pasch, Självporträtt, foto: Kungl. Akademien för de fria konsterna.

Kvinnliga konstnärer kring Franska revolutionen
Flera av de kvinnliga konstnärer som var verksamma under tiden kring den Franska revolutionen har prioriterats bort i en västerländsk konsthistorieskrivning och har inte längre en lika självklar roll i konsthistorien som de hade när de levde. Under det senare 1900-talet har bland annat feministiska konsthistoriker arbetat för att återinskriva några av dessa konstnärer i konsthistorien.

 I utställningen Stolthet och fördom visas några av de mer kända franska och svenska konstnärer som var verksamma under perioden kring Franska revolutionen och tar upp teman som hur revolutionen, nätverk och utbildning påverkade möjligheterna att verka som kvinnlig konstnär i Frankrike och Sverige mellan 1750 och 1860.

Kostnad:
Visning, 1 timme: 850 kronor. 

Boka visning

Läs mer om utställningen

Film som ger en introduktion till utställningen

ikon för pdf Lärarhandledning - med fakta, för läraren
ikon för pdf Arbetsblad - med karta, för eleverna

Kontakt: This is an email address


> Tipsa en vän

Öppettider:

Tisdag–fredag 11–18
lördag, söndag 12–16
måndag stängt

Adress:
På Konstakademien på Fredsgatan 12. 

Följ oss:

Facebooks logotyp  Twitters logotyp  You Tubes logotyp

Instagrams logotyp   Flickr logotyp