Konsthantverk: Formen i Sverige 15001740

Bild: Skolprogrammet Formen i Sverige.

Vi lever i en konsumtionskultur där den ena inredningstrenden avlöser den andra i en allt snabbare takt. På nätet, i livsstilsmagasin och på TV marknadsförs de senaste idealen av stylister och inredare.

De som är unga blir mest påverkade eftersom de står inför uppgiften att skapa sig en egen identitet. Vi vill därför diskutera hur de ting som dagligen omger oss har sina rötter i en global form- och designtradition.

Med hjälp av Nationalmuseums rika samlingar kan eleverna få hjälp med att koda och förstå de formkonventioner och bildstrukturer som finns i deras vardag. Hur avgörande är frågor som kön, klass och etnicitet? Vem bestämmer vad som är god smak? Hur skapas normer och ideal? Hur svensk är egentligen den svenska formen? Vi måste ha kunskap om det förflutna för att förstå samtiden – för vi är alla en länk i historien.

Visingen utgår från Nationalmuseums permanenta utställning Formen i Sverige 15001740, som visas på plan 1. Utifrån våra samlingar lyfter vi aktuella frågeställningar kring Konsumtion - Nu och Då. Föremålens historia sammanflätas med politiska, ekonomiska och kulturella skeenden genom seklerna.

Avgift

Visning, 1 timme: 850 kronor.

Boka visningen


> Tipsa en vän

Öppettider:

Tisdag–fredag 11–18
lördag, söndag 12–16
måndag stängt

Adress:
På Konstakademien på Fredsgatan 12. 

Följ oss:

Facebooks logotyp  Twitters logotyp  You Tubes logotyp

Instagrams logotyp   Flickr logotyp