Vattenfall i Småland av Marcus Larson

Text av Salar från Kurdistan

Naturen själv, naturens effekter, naturens skönhet och ro som leder människan till en värld av frågor är det enda jag tänker på när jag ser den här tavlan. Vi som individer kan aldrig skapa gränser mellan oss själva och naturen för att i själva verket tillhör vi den. Vi kommer djupt från den och vi är barnen till den och till sist återlämnar vi oss till naturen.
 
Nu när jag ser tavlan sjunker jag in i mina tankar, att det kan hända att naturen kan bli ledsen på samma sätt som vi människor.
 
Molnen i tavlan kan betyda mycket i mina ögon. Jag kan se att hösten är på väg, naturen är ledsen men samtidigt stark för att vinden kan ej påverka styrkan inom den. Det verkar vara storm som kan betyda ilska.
 
Jag ser vatten och en flod som kan påminna mig om att naturen stannar inte fast både sorg och storm attackerar. Jag ser stenar överallt som ger mig inspiration och tålamod. Naturen har tålamod inom sig själv vilket i sin tur leder till paradoxer inom den. Jag ser vattenfall i tavlan som visar att livet kan ha sina svårigheter. Vi kan falla ner ibland men ändå reser vi oss upp igen och fortsätter vår resa i naturen.
 
I bakgrunden ser jag ett litet samhälle som förklarar mina första meningar att vi är en del av naturen och vi kan aldrig ta avstånd från naturen, alltså vår mor
 

Bild: Vattenfall i Småland av Marcus Larson

Vattenfall i Småland, Marcus Larson


BESÖKSADRESS:

Konstbiblioteket och arkiven 
Holmamiralens väg 2,
Skeppsholmen, Stockholm 

Se övriga adresser här

Följ oss:

Facebooks logotyp  Twitters logotyp  You Tubes logotyp

Instagrams logotyp   Flickr logotyp