Hena från Bangladesh

Hena från Bangladesh skriver om Hans Fredrik Gudes målning Sandviksfjorden.

Min känsla för havet

Jag har valt en landskapsbild som heter Sandviksfjorden. Jag tror att den tavlan handlar om massor av känslor i livet. Den ser levande ut.

Jag ser ett långt hav och tre öar på tavlan. På ön finns också två stugor. Det finns många träd och olika segelbåtar. Det finns också staket, fiskare, sten, sand och lite skog. I utkanten finns höga berg. Jag ser ett vackert, rent och mysigt område.

Jag tror att det är vår i tavlan. Kanske ska sommaren börja snart. Det är lite mörkt och kanske solnedgång på kvällen. Det finns lite sol som skiner och vattnet gnistrar. Himlen är lite mulen och regnet kommer kanske på natten. Jag tror många fåglar flyger på himlen och fåglarna kvittrar kanske i skogen. Jag tror att i havet finns det mycket fisk och att många människor fiskar. Den platsen är perfekt för att fiska och grilla. Det är en fin och passionerande utsikt.

När jag ser på tavlan påminner den om min by i Bangladesh och jag känner en positiv känsla och värme. Bilden liknar min by. Jag reser direkt till mitt barndomsminne när jag tittar på tavlan. Hela min familj åker ofta till den platsen och vi spenderar massor av rolig tid där. Varje dag kommer många människor för att besöka havet. Man kan bada och simma där. När jag ser på tavlan känns det som jag känner lukten av jord och gräs. Det är så spännande.

Jag har valt tavlan för att jag saknar min familj och min by så mycket. Samtidigt är jag väldigt glad för att jag kan välja tavlan och berätta om den för er. Jag vill bygga en liten stuga nära havet och bo där med min familj.

Hans Frederik Gude, Sandviksfjorden

Hans Frederik Gude, Sandviksfjorden


BESÖKSADRESS:

Konstbiblioteket och arkiven 
Holmamiralens väg 2,
Skeppsholmen, Stockholm 

Se övriga adresser här

Följ oss:

Facebooks logotyp  Twitters logotyp  You Tubes logotyp

Instagrams logotyp   Flickr logotyp