Joanna från Polen

Joanna från Polen skriver om Per Kraft d.ä:s målning Flickan med domherre i bur.

På tavlans finns det en flicka. Jag tror att hon kommer från en kunglig familj. Hon ser jätteglad ut för att hon får en present - en fågel från sina föräldrar. Flickans glädje är enorm eftersom hon inte har några vänner och nu kommer hon inte längre att vara ensam.

Bilden symboliserar banden mellan ett barn och ett djur. Djur minskar stress och de ger barn en känsla av trygghet. Barn kan krama dem, barn kan överlåta sina bekymmer till honom, djur kan också lugna sorg och känslan av ensamhet. Att äga ett djur är något terapeutiskt och är mycket fördelaktigt för barns utveckling och lär dem principerna om vänskap, fromhet och ansvar. Det utvecklar empati så att barnet lär sig att få känslor för djur.

Jag valde den här bilden eftersom det påminner mig om mitt barn, om hans problem och hans dröm. Min son är precis som flickan som ni ser på bilden. Han har inte en massa vänner och han drömmer om en hund. Jag anser att närvarande av djuret hemma kommer att hjälpa min son för att i framtiden kunna knyta kontakter och öka sin självkänsla.

Flickan är glad eftersom hon får en fågel- sin nya vän. Jag älskar min son och jag vill också att min son ska vara glad. Glada barn har lyckliga föräldrar.  

Per Kraft d.ä., Flickan med domherre i bur

Per Kraft d.ä., Flickan med domherre i bur


BESÖKSADRESS:

Konstbiblioteket och arkiven 
Holmamiralens väg 2,
Skeppsholmen, Stockholm 

Se övriga adresser här

Följ oss:

Facebooks logotyp  Twitters logotyp  You Tubes logotyp

Instagrams logotyp   Flickr logotyp