Den praktfulla kvinnan

Sajida från Afghanistan skriver om Thomas Gainsboroughs målning Maria, Lady Bardley.

Den här tavlan finns på Nationalmuseet. I tavlan ser jag att det finns en vacker kvinna som har en fin klänning som bara rika människor kan ha. Hon har ett tyg som håller hårt om midjan. Det betyder att hon är redo för att göra någonting nytt.

Vi har praxis att när vi gifter oss ska brudens far hålla ett tyg om bruden på bröllopet för att visa att hans dotter är fullvuxen och klarar sig och kan vara en bra fru och en bra mamma i framtiden. Jag tror att hon väntar på kärlek eftersom hon har en vit blomma i handen. Vi har en betydelse med en vit blomma. Den betyder lycka. Den här kvinnan ser lycklig och hoppfull ut om sin framtid.

När jag ser på kvinnan känner jag glädje, eftersom det är så behagliga känslor när man känner lycka och glädje. Jag kommer ihåg när jag gifte mig. Då kände jag mig så vacker och lycklig. Det sinnet är så nöjt och lugnt.

Konstnären målade henne så delikat och söt som en älva. Han ägnade henne en stor tavla eftersom hon är så tjusig och elegant.Hennes skönhet uppmärksammade konstnären att måla henne så snyggt. Den här tavlan visar en rik kvinna som levde för 300 hundra år sedan, och nu vill kvinnor ibland ha en sådan livsstil som hon hade på den där tiden.

/Sajida från Afghanistan 

Bild: Thomas Gainsborough, Maria, Lady Bardley.

Thomas Gainsborough, Maria, Lady Bardley, 1766.


BESÖKSADRESS:

Konstbiblioteket och arkiven 
Holmamiralens väg 2,
Skeppsholmen, Stockholm 

Se övriga adresser här

Följ oss:

Facebooks logotyp  Twitters logotyp  You Tubes logotyp

Instagrams logotyp   Flickr logotyp