En dag i skogen

Publicerad 14-07-09 16:25

Ratna från Bangladesh skriver om Carl Fredrik Aagaards målning En kägelbana i Saebyskogen. Vårmorgon.

Jag väljer en tavla som heter “en kägelbana i Saebyskogen”, vår, 1882. Jag tror att den tavlan handlar om massor av känslor i livet. Tavlan är målad av Carl Fredrik Aagaard (1883-95). 

Jag reser direkt till min barndoms minne när jag tittar på den tavlan. Jag växte upp i Bangladesh och där är temperaturen mest varmt som på sommaren. Då känns det alltid varmt och så går man ut i den gröna naturen och njuter av den.

När jag var i Bangladesh åkte vi så ofta till skogen. Där hade vi picknick, snackade och barnen spelade olika spel. Min mormor åkte också med oss och hon berättade många sagor för min lilla syster. Det var så spännande.

När jag ser den tavlan kommer jag ihåg mina gamla minnen och börjar sakna min familj. Samtidigt är jag väldigt glad att resa till mina gamla minnen.  
Jag har valt denna tavlan för att jag saknar min mamma, pappa och mitt land så mycket. Jag är jätteglad för att jag kunde välja den tavlan och berätta om den för er.

I tavlan visas det att solen skiner och träden gör en frisk och glad. Kanske visar den på glada sidor av livet. Man blir trött i livet när man gör samma sak varje dag. Det har också visats i tavlan att människor behöver gå ut i naturen under semestern för att ha roliga dagar.

/Ratna från Bangladesh

bild: Carl Fredrik Aagaard, En Kägelbana i Saebyskogen. Vårmorgon.

Carl Fredrik Aagaard, En Kägelbana i Saebyskogen. Vårmorgon, 1882.

 

BESÖKSADRESS:

Konstbiblioteket och arkiven 
Holmamiralens väg 2,
Skeppsholmen, Stockholm 

Se övriga adresser här

Följ oss:

Facebooks logotyp  Twitters logotyp  You Tubes logotyp

Instagrams logotyp   Flickr logotyp