Livet går vidare

Farhad från Afghanistan skriver om Anshelm Schultzbergs målning Rivningen av gamla barnhuset.

Det är mina känslor som jag ska berätta om i den här tavlan. I förra veckan var jag på Nationalmuseum i Stockholm med mina klasskamrater och min snälla och duktiga lärare Annelie. Jag gick runt i hela rummet och jag såg på alla tavlor. Då valde jag en av de som påminde mig om en speciell händelse i mitt liv och i mitt hemland. Tavlan heter ”Gamla barnhuset av Anshelm Schultzberg”.

På tavlan ser jag en sorglig händelse för att huset rasade ner och det var vår. Det finns en pojke och han har en hacka med sig och jobbar eftersom han ska bygga tillbaka huset. Det finns också en man som kollar på honom men han hjälper inte honom. Jag tycker att Anshelm Schultzberg målade den här tavlan för att visa alla människor att man ska hjälpa varandra och att man inte ska känna sig ensam i sitt liv.

När jag var barn, 18 år gammal bodde jag i mitt hemland och det var krig och det kom varje dag nästan 20 raketer och flygplan som bombade i huvudstaden Kabul. En dag när det regnade mycket kom fem raketer och en av dem kraschade i mitt hus. Då ramlade huset ner och det var fantastiskt bra att vi inte var hemma. När vi hörde från min granne, var vi verkligen mycket rädda men vi kunde inte göra någonting. Nästa dag byggde jag och min familj upp vårt hus igen. Det var roligt och härligt eftersom vi kunde börja livet igen och livet går vidare.

Jag tycker om Sverige och jag vill leva vidare i Sverige.

Med vänliga hälsningar

/Farhad från Afghanistan 

Bild: Anshelm Schultzberg, Rivning av det gamla Barnhuset.

Anshelm Schultzberg, Rivning av det gamla Barnhuset, 1886.


BESÖKSADRESS:

Konstbiblioteket och arkiven 
Holmamiralens väg 2,
Skeppsholmen, Stockholm 

Se övriga adresser här

Följ oss:

Facebooks logotyp  Twitters logotyp  You Tubes logotyp

Instagrams logotyp   Flickr logotyp