Min favorittid

Azen från Kurdistan i Irak skriver om Fanny Brates målning Namnsdag.

Den här tavlan visar två fina flickor som dukar. Kanske ska de ha fest eller få gäster. Jag tror att det är sommartid eftersom jag ser genom fönstret att solen skiner och det är grönska ute. Dessutom ser jag att den lilla flickan lägger löv på bordet och där står en vas med nyplockade blommor.

Jag vill berätta om mina känslor när jag tittar på den här tavlan. Jag känner igen mig i den här tavlan. När jag var barn hjälpte jag min äldsta syster att duka fram, medan min mamma lagade mat.

Samtidigt påminner den mig om när det var sommar. Då brukade vi äta i trädgården. Det var jättefint och skönt eftersom vi samlades och var tillsammans och skrattade. Det var en härlig och rolig tid för mig.

Dessutom påminner bilden mig om att min son hjälper mig när jag lagar mat, han dukar fram och av ifrån bordet. Min son gillar att duka och jag känner mig glad eftersom han kan ge mig gamla känslor tillbaka.

Bilden ser glad ut och säger till oss att tiden inte kommer tillbaka. Man måste ägna mycket tid att vara tillsammans med sin familj.

/Azen från Kurdistan i Irak    

Bild: Fanny Brate, Namnsdag.

Fanny Brate, Namnsdag, 1902.


BESÖKSADRESS:

Konstbiblioteket och arkiven 
Holmamiralens väg 2,
Skeppsholmen, Stockholm 

Se övriga adresser här

Följ oss:

Facebooks logotyp  Twitters logotyp  You Tubes logotyp

Instagrams logotyp   Flickr logotyp