Utan mamma är livet hårt

Sylver från Nigeria skriver om Eva Bonniers målning Husföreståndarinnan Brita Maria Banck.

Måndag den 19 maj var jag och mina klasskamrater med vår lärare. Vi gick till Nationalmuseum i Stockholm. När vi var där  valde jag en tavla. Den tavlan är av Eva Bonnier och tavlan målades 1890.

När jag såg den här tavlan så tänkte jag på mitt livs historia. När jag var ett litet barn kände jag inte min pappa så väl, eftersom jag var 9 år när min pappa dog. När jag såg Eva Bonniers tavla kom jag ihåg när jag var i skolan i mitt hemland. När vi slutade  skolan gick jag hem och jag såg min mamma sittandes i soffa med svarta kläder på sig varje dag. Hon tänkte på min pappas död och hur vi skulle leva utan min pappa.

När jag såg min mamma kände jag mig så ledsen. Då sa jag alltid till henne att genom Guds nåd kommer allt bli bra. Vi försöker alltid att ge henne lite hopp, så att hon slutar tänkta så sorgligt. Jag och min bror, vi arbetade hårt så att vi skulle kunna hjälpa min mamma så att vi kan få ett bra liv.

/Sylver från Nigeria.

Bild: Eva Bonnier, Husföreståndarinnan Brita Maria Banck.

Eva Bonnier, Husföreståndarinnan Brita Maria Banck, 1890.

BESÖKSADRESS:

Konstbiblioteket och arkiven