Larisa från Ryssland

Decades, byrå av Anna Irinarchosa och Lisa Widén/
WIS Design, 2008.

Mitt första intryck när jag såg byrån med alla lådorna var: ”Vem skulle vilja använda den här? Den är helt opraktisk.”  Men ju mer jag tittade på den desto starkare intryck gjorde den på mig.

Om vi tänker på ett abstrakt sätt om byrån, så kan den berätta mycket för oss. Den fungerar som en ”tanke- och minneshållare”. Var och en av oss har massor av stunder som vi har upplevt och de har lämnat sina spår i våra liv. Några av dem är fyllda med glädje, andra med sorg, men alla finns i våra hjärtan. Det är precis detta som den här byrån skulle kunna hjälpa oss med.

Den stora bruna lådan, som finns i det nedre vänstra hörnet, bevarar de viktiga och nödvändiga stunderna av vardagslivet. Man måste minnas dem och ”ta hand” om dem. Den bredaste lådan i mitten kan berätta för oss om upplevelser från olika resor under livet. Tankar om resor hjälper oss att bredda våra vyer.

Den lilla lådan gömmer hågkomster om någonting sorgligt, som man inte kan eller vill kasta bort från minnet.

Men i mitten av vårt hjärta har vi de skönaste och lyckligaste stunderna. Titta på lådan i mitten! Det är den vackraste lådan i hela byrån. Jag tror att där finns minnen om kärleken. De har sin speciella plats i var och en av oss.

Larisa från Ryssland

Bild: Decades, byrå av Anna Irinarchosa och Lisa Widén/WIS Design, 2008.

Decades, byrå av Anna Irinarchosa och Lisa Widén/WIS Design, 2008.


BESÖKSADRESS:

Konstbiblioteket och arkiven 
Holmamiralens väg 2,
Skeppsholmen, Stockholm 

Se övriga adresser här

Följ oss:

Facebooks logotyp  Twitters logotyp  You Tubes logotyp

Instagrams logotyp   Flickr logotyp