Natalia från Ryssland

Ögonblicksobjekt, glasobjekt av Fredrika Linder, 2003.

När jag ser den här vasen då ser jag en flod med ett litet vattenfall och därför vill jag skriva om något som hände mig när jag var liten.
Jag kommer ihåg floden. Den var så stilla och underbar på ytan. Jag minns första gången jag och min mamma åkte dit på kollo. Hon hade en barngrupp som bestod av 15 barn, som var 12-14 år gamla. 

En solig dag gick vi till floden. Där kunde vi plocka bär och leka olika lekar, men tyvärr var det förbjudet att bada eftersom det fanns virvlar i vattnet som var farliga.

En pojke som inte hade lyssnat hoppade ner i vattnet och hamnade i en virvel. Han var rädd och förvirrad, men kämpade genom att fortsätta simma. Min mamma hoppade i vattnet med kläder och klockan som hon hade på sig. Hon räddade pojken men själv fastnade hon i virveln. Det är svårt att beskriva alla mina känslor, rädslan. Jag bara stod där utan att kunna göra nåt. Allt var svart under ett ögonblick...

Hon klarade sig till slut men klockan som hon hade på sig hade stannat för alltid.

Då tänkte jag: "Klockan har stannat men pojkens hjärta slår fortfarande". Jag var stolt över henne, för mig var hon en hjälte.

Natalia från Ryssland

Bild: Ögonblicksobjekt, glasobjekt av Fredrika Linder, 2003.

Ögonblicksobjekt, glasobjekt av Fredrika Linder, 2003.


BESÖKSADRESS:

Konstbiblioteket och arkiven 
Holmamiralens väg 2,
Skeppsholmen, Stockholm 

Se övriga adresser här

Följ oss:

Facebooks logotyp  Twitters logotyp  You Tubes logotyp

Instagrams logotyp   Flickr logotyp