Inspiration och projekt

Behöver du tips och idéer på hur du kan arbeta med museets samlingar? Låt dig inspireras av andras arbeten. Här delar lärare och elever med sig av sina erfarenheter.

Bild: NNågra av dem som arbetat med Nationalmuseums samlingar är Tyra och Mikaela, Tibble Gymnasium, Villagatans förskola och undervisningsgruppen Kajaken vid Lillholm/Ekholmsskolan.

Flera skolor och förskolor har på olika sätt arbetat med Nationalmuseums samlingar. Vissa gånger har arbetet bedrivits som ett gemensamt projekt mellan skolan och museet. Andra gånger har skolan eller förskolan arbetat helt på egen hand. Här hittar du intressanta exempel på vad dina kollegor och deras elever har gjort.

Klicka i menyn till vänster för att läsa mer.

Dela med dig!

Har du och din klass eller förskola också använt er av museets samlingar i undervisningen? Dela gärna med dig  av erfarenheter och resultat. Kontakta oss på This is an email address eller ring Veronica Hejdelind, ansvarig för Nationalmuseums skolverksamhet, på telefon 08–5195 4393.

Har ni arbetat med samlingarna inom SFI eller SAS kontaktar du istället Helen Hallgren Archer, via e-post, This is an email address eller på telefon
08–5195 4414.

> Tipsa en vän

Öppettider:

måndag, onsdag,
fredag–söndag 10–18
Tisdag, torsdag 10–20

Adress:
På Konstakademien på Fredsgatan 12.