Dilan: Gustav Tessin

Dilans text om Aveds porträtt av Carl-Gustav Tessin. Texten är skriven inom ramen för ett Skapande skola-projekt.

Gustav blev avmålad. Han reste sig upp och gick till toaletten. Han tog en hink full av vatten med sig för att skölja röven. När han gick ut från toaletten så såg han att konstnären var borta. Han letade efter honom han kunde inte hitta honom någonstans, han var helt borta. Så han fick måla tavlan av sig själv.

Han målade och målade till slut var den klar. Men på tavlan var en död man som lade sig på golvet, han tittade på verkligheten det var någon där, det var konstnären som var där, han var död men hur?

Han fick begrava kroppen och gömma den. Han gick till skogen och började gräva ett hål i marken. När hålet blev klart kastade han kroppen i graven. Sen sprang han iväg men han glömde vilken väg han kom ifrån. Han var vilse i skogen. Dagen hade gått han var fortfarande vilse i skogen han hade sovit under ett träd. På morgonen var han så hungrig. Han gick och gick på vägen hittade han en hare. Han jagade haren. Till slut fångade han haren men han såg ett hus, det var hans arbetsplats. Han gick i huset. Där var konstnären. Han levde, han sa: ”Jag vaknade i skogen och när jag kom hit så var tavlan klar”. ”Vet du vad som hände”, frågade han. Jag svarade nej. Jag låtsades som inget hade hänt. 

/ Dilan 6A

Bild: Carl-Gustav Tessin,  Jacques-André-Joseph Aved

Carl-Gustav Tessin,  Jacques-André-Joseph Aved


BESÖKSADRESS:

Konstbiblioteket och arkiven 
Holmamiralens väg 2,
Skeppsholmen, Stockholm 

Se övriga adresser här

Följ oss:

Facebooks logotyp  Twitters logotyp  You Tubes logotyp

Instagrams logotyp   Flickr logotyp