Om skolverksamheten

Vi vill ge alla elever ett roligt, utmanande och lärande möte med konsten på elevernas villkor.

Verksamheten riktar sig till förskola, grundskola och gymnasiet men också till vuxengrupper i svenska för invandrare och svenska som andraspråk.

Under tiden som museibyggnaden på Blasieholmen renoveras finns vi i tillfälliga lokaler på Konstakademien på Fredsgatan 12 och på Nationalmuseum Design i Kulturhuset Stadsteatern vid Sergels torg i centrala Stockholm. Besök oss med din klass på egen hand eller boka ett skolprogram. 

Boka ett skolprogram
Skolprogrammen är åldersanpassade och knyter an till den aktuella läroplanen. Välj mellan att enbart gå på visning eller att kombinera med eget skapande i ateljén.

För förskolan och grundskolan till och med årskurs 6 finns skolprogram som är oberoende av museets utställningar. De kan bokas även de perioder då museet är stängt för omhängning. Särskilda skolprogram tas också fram i anslutning till de tillfälliga utställningarna. 

Arbeta på egen hand
För lärare som vill arbeta med konst på olika sätt i undervisningen finns lärarhandledningar med fakta, bildmaterial och övningar. Materialet passar bra för klassrumsbaserad undervisning.

Fortbildning för lärare och pedagoger
Varje termin produceras lärarfortbildningar med olika teman och innehåll. Syftet är att öka kunskapen om hur museets samlingar kan användas som läranderesurs. Fortbildningarna består av såväl fakta som inspiration och konkreta didaktiska moment.

Bild: Elever i museet. Foto: Per-Åke Persson/Nationalmuseum.

Elever i museet. Foto: Per-Åke Persson/Nationalmuseum.

Aktuell information

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för lärare så får du inbjudningar till lärarkvällar och aktuell information om våra skolprogram.


> Tipsa en vän

BESÖKSADRESSER:

@ Konstakademien
Fredsgatan 12, Stockholm

@ Kulturhuset Stadsteatern
Sergels torg, Stockholm 

Se övriga adresser här

Följ oss:

Facebooks logotyp  Twitters logotyp  You Tubes logotyp

Instagrams logotyp   Flickr logotyp