Om skolverksamheten

Vi vill ge alla elever ett roligt, utmanande och lärande möte med konsten på elevernas villkor.

Verksamheten riktar sig till förskola, grundskola och gymnasiet men också till vuxengrupper i svenska för invandrare och svenska som andraspråk.

Boka ett skolprogram
Sedan juni 2013 finns vi i tillfälliga lokaler på Konstakademien på Fredsgatan 12 i centrala Stockholm. Där visar vi utställningen Hans Gedda & Mörkrets mästare. I anslutning till utställningen erbjuder vi skolprogrammet Porträtt – Fotografi  – Identitet.  

Programmet riktar sig till grundskolan och kan bokas med eller utan eget ateljéarbete. Programmet kompletterar på olika sätt skolans kurs- och läroplaner.

Arbeta på egen hand
För lärare som vill arbeta med konst på olika sätt i undervisningen finns lärarhandledningar med fakta, bildmaterial och övningar. Materialet passar bra för klassrumsbaserad undervisning.

Fortbildning för lärare och pedagoger
Varje termin produceras lärarfortbildningar med olika teman och innehåll. Syftet är att öka kunskapen om hur museets samlingar kan användas som läranderesurs. Fortbildningarna består av såväl fakta som inspiration och konkreta didaktiska moment.

 

Bild: Elever i museet. Foto: Per-Åke Persson/Nationalmuseum.

Elever i museet. Foto: Per-Åke Persson/Nationalmuseum.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för lärare så får du inbjudningar till lärarkvällar och aktuell information om våra skolprogram.


> Tipsa en vän

Öppettider:

Tisdag–fredag 11–18
lördag, söndag 12–16
måndag stängt

Adress:
På Konstakademien på Fredsgatan 12. 

Följ oss:

Facebooks logotyp  Twitters logotyp  You Tubes logotyp

Instagrams logotyp   Flickr logotyp