E.L.O. en installation av
Christian Partos

Visas 16 december 2009 – 21 februari

Onsdag 16 december invigs konstnären Christian Partos ljusinstallation E.L.O. i den norra salen i utställningen Arbete pågår: Museum i nytt ljus.

Installationen består av takhängda glödlampor, samt lampor fästade invid pelarna, som programmerats till en för salen specifik koreografi.  Idén till installationen har sitt ursprung i det enskilda verket Spiderlight, som består av en glödlampa ständigt skiftande i ljusstyrka och höjd från taket. När konstnären fick i uppdrag att göra en permanent installation för Musikens Hus i Istanbul sommaren 2009 sammanfogades flera lampor till verket E.L.O.

Med installationen i Arbete pågår vill vi inbjuda besökarna till en annorlunda och poetisk upplevelse av rummet och skulpturerna.

Bild: E.L.O. ljustinstallation av Christian Partos i utställningen Arbete pågår. Foto: Linn Ahlgren, Nationalmuseum.

> Tipsa en vän

Öppettider:

Stängt för omhängning, men öppet i Butiken:
tisdag–fredag 11–17
lördag, söndag 12–16
måndag stängt

Adress:
På Konstakademien på Fredsgatan 12.