Francis.
Barnens guide till 1800-talet

Francis från Paris är barnens guide genom utställningen Det moderna livet.

Salut (Hej på franska)! Jag heter Francis. Jag bor i Paris. År 1883 var jag och mina föräldrar på café. En konstnär kom fram till oss och frågade om han fick teckna av mig. Det fick han.

Konstnären hette Hugo i förnamn och Birger i efternamn. Han var svensk. Han tecknade ofta av människor på caféer, sa han. Han tecknade snabbt. Jag fick en av teckningarna, men en tog han med sig hem i sitt skissblock. Jag undrar lite var den tog vägen.*

Jag lever på 1800-talet. Om du undrar hur det var på den tiden, för mer än hundra år sedan får du gärna fråga mig.

Skriv till Francis

E-posta Francis och berätta om saker du gillar i utställningen. Du kan också fråga henne om hur det var att leva på 1800-talet eller om konsten och konstnärerna. E-posta henne på This is an email address

VAD HÄNDE MED FRANCIS TECKNING?

*Teckningen som Francis berättar om hamnade så småningom på Nationalmuseum. I utställningen Det moderna livet har Francis valt ut åtta saker som hon tycker är intressanta.

BESÖKSADRESS:

Konstbiblioteket och arkiven