Öppet hus för SvD:s läsare

Svenska Dagbladet är en av Nationalmuseums samarbetspartners. Söndag 26 maj är det öppet hus på museet för tidningens läsare. Programmet för dagen, med korta föreläsningar i Södra ljusgården och familjeateljé, är öppet för alla. Visningen av utställningen Finn Juhl riktar sig exklusivt till SvD:s läsare.

Vi räknar med att det kommer många besökare denna dag, så var beredd på att det kan vara trångt, och trivsamt.

Föreläsningar

Fri entré. I Södra ljusgården på entréplan.

Nationalmuseum i ny skepnad

Helena Kåberg, projektledare, visar bilder och berättar om Nationalmuseum och projektet att skapa ett modernt konst- och designmuseum.

Tid: kl 12:00–12:20 och kl 16:00–16:20

Dansk guldålder

Martin Olin, forskningschef, visar bilder och berättar om vårens aktuella måleriutställning.

Tid: kl 13:00–13:20 och 15:00–15:20

Nationalmuseum – ett museum för alla

Överintendent Susanna Pettersson och arkitekt Erik Wikerstål talar om arbetet med renoveringen och blir sedan inervjuade av SvD:s Clemens Poellinger.

Tid: kl 14:00–14:30

Öppen familjeateljé

Barn och vuxna är välkomna till ateljéerna för att utforska färgens fantastiska värld. Blanda, måla och experimentera!

Fri entré, i ateljéerna på entréplan.

Tid: kl 12:00–16:00

Visning, exklusivt för SvD:s läsare

Finn Juhl: möbelarkitekten

Susanne Eriksson är curator för utställningen om den den danske arkitekten och möbelformgivaren Finn Juhl. Exklusivt för SvD:s läsare visar hon utställningen vid två tillfällen den här dagen. Antalet deltagare per visning är begränsat, platsbiljett kan hämtas i informationsdisken i entréhallen.

Tid: 12:30 och 15:30