Frukostyoga i Skulpturgården

Tillfälligt stängt

Nationalmuseum har tillfälligt stängt åtminstone till och med till den 14 april. Här kan du läsa uppdaterad information om vad som gäller för Nationalmuseum med anledning av coronaviruset.


Börja dagen med ett inspirerande yogapass i Skulpturgården tillsammans med Johanna Ljunggren. Efteråt får du njuta av en härlig frukost i restaurangens Glasbar.

Frukostdags

Efter yogan står frukosten uppdukad i restaurangens Glasbar: kaffe eller te, rågbröd med cheddarost och naturell youghurt med bär.

All inredning i Glasbaren, liksom i övriga restaurangen, är speciellt framtagen för det nyrenoverade Nationalmuseum. Ta dig gärna tid att lägga märke till bestick, koppar, armaturer och möbler.

Efter frukosten är du välkommen att utforska resten av museet på egen hand.

Tid: Insläpp från kl 9:00 via huvudentrén

Yogapasset pågår 75 minuter, start kl 9:15. Frukost 10:30-11:00.

Biljetter: 375 kr, 45 platser/pass. Ej återköp. Köp biljett här.

Tidigare erfarenhet av yoga behövs inte, då passet anpassas efter alla nivåer. Yogamattor finns att låna.

Allergier: Kontakta event@nationalmuseum.se

Ombyte: Det finns plats för att byta om i på nedre botten i museet. Duschmöjligheter saknas.

Språk: Svenska. Engelska för den som så önskar.

Tema för yogapassen

29 februari: Slow flow

7 mars: Fast flow

21 mars: Grounding Yoga, poesi och skog, INSTÄLLT

4 april: Slow flow, INSTÄLLT

18 april: Fast flow

2 maj: Slow flow

16 maj: Hip Detox

30 maj: Slow flow och sommar meditation

Slow flow utgår från samma rörelser som all Hathayoga. Fokus är att hitta en stabilitet fysiskt och ett lugn i sinnet. Vi kommer att jobba med andningsövningar, core och de små musklerna.

Fast flow utgår ifrån solhälsningarna . Fokus är att röra sig med andningen i ett flöde där varje rörelse är ett nytt andetag. Vi kommer att jobba med andningen, stående rörelser och sittande coreövnigar

Groundingyoga jobbar med den inre och yttre balansen. Fokus är att hitta balans och att andas. Vi kommer att jobba med positionering av händer och fötter.

Hip Detox utgår från att frigöra energi i höfter, bäckenet och ländryggen. Fokus är att lösgöra vinterns energi och lämna plats åt en mer rörlig kraft. Vi kommer att jobba med stående och sittande rörelser och avslutar med yinyoga.


tider
alla tider