Nyfiken på Hella Jongerius – Breathing Colour
Boka en gruppvisning
Fyll i och skicka bokningsförfrågan

En djupdykning i färg

Boka en visning av utställningen Hella Jongerius - Breathing Colour för din grupp eller konstförening, och följ med på en djupdykning i färgens föränderlighet, begränsningar och möjligheter.

Följ med på en upptäcktsfärd i en fantastisk visuell installation som lockar våra sinnen och utmanar får hjärna. Utställningen Hella Jongerius – Breathing Colour handlar om färg, men också om ljus och form och inte minst om vad olika material gör med vår färgupplevelse.

I papper, textil, keramik, metall och plast gestaltar den internationella stjärndesignern Hella Jongerius sin mångåriga konstnärliga forskning om färg. Det är baserat på både vetenskapliga teorier och personliga observationer. De skapade formerna möter utvalda konstverk ur Nationalmuseums samlingar och genom utställningen följer vi också dagsljusets förändringar. Gryningsljus eller natt – allt påverkar vår färgupplevelse.

Hella Jongerius vill få oss att upptäcka mer och ifrågasätta. Hon menar att vi behöver färg som har liv och intensitet runt oss. Färg som ”andas”. Hon är kritisk mot de standardiserade färger och system som idag används inom industrin för att skapa så stabila färger som möjligt.

Läs mer om utställningen här.

Visningens längd: cirka 60 minuter

Antal deltagare: max 25/grupp
Av säkerhetsskäl, och för bästa upplevelse av visningen, får antalet inte överskridas. Blir gruppen som kommer till museet större kommer de extra deltagarna inte kunna delta i visningen.

Bokningsbara tider: Du kan boka visning från kl 11:30 alla dagar som museet är öppet. Tisdagar, onsdagar, lördagar och söndagar är sista bokningsbara tid kl 15:30. Sista bokningsbara tid på torsdagar är kl 19:30 och på fredagar kl 17:30. På måndagar är museet stängt.

Kostnad: Vardagar, kl 11:30–15:30: 2 500 kr, max 25 deltagare. Torsdagar och fredagar, från och med kl. 16.00 samt helger: 3 500 kr, max 25 deltagare.

Bokad visning=gå före kön

Deltagare i en bokad gruppvisning har företräde i huvudentrén vid eventuell köbildning. Ta entrén till höger och visa upp bokningsbekräftelse för värd eller vakt på plats.

Bokning och kontakt

Fyll gärna i webbformuläret med bokningsförfrågan via knappen här ovanför så återkommer vi till dig inom kort. Har du frågor är du välkommen att ringa eller mejla oss.

bokningen@nationalmuseum.se

Telefonnummer: 08–519 544 28