Henrik Jonsson, Kapitel 1 - Självvald exil, 2010. Gips. © Henrik Jonsson.
Nyfiken på: Inspiration – Iconic Works
Boka en gruppvisning
Fyll i och skicka bokningsförfrågan

Vad gör ett konstverk till en klassiker? Varför blir vissa verk odödliga? Utställningen Inspiration – Iconic Works presenterar konst av konstnärer från vår egen tid som har inspirerats av ikoniska mästerverk. Boka en visning av utställningen för din grupp eller konstförening och knäck den konstvetenskaplig koden.

I utställningen visas konstverk av bland andra Marina Abramović, Jake and Dinos Chapman, Nancy Fouts, Mark Karasick, Sara Masüger, Kiki Smith och Yinka Shonibare. Ett urval ur Nationalmuseums samlingar av målningar, gipser, teckningar, grafik och konsthantverksföremål visas i dialog med de samtida konstverken.

Läs mer om utställningen här.

Visningens längd: cirka 60 minuter

Antal deltagare: max 25/grupp
Av säkerhetsskäl, och för bästa upplevelse av visningen, får antalet inte överskridas. Blir gruppen som kommer till museet större kommer de extra deltagarna inte kunna delta i visningen.

Bokningsbara tider: Du kan boka visning från kl 11:30 alla dagar som museet är öppet. Tisdagar, onsdagar, lördagar och söndagar är sista bokningsbara tid kl 15:30. Sista bokningsbara tid på torsdagar är kl 19:30 och på fredagar kl 17:30. På måndagar är museet stängt.

Kostnad: Vardagar, kl 11:30–16:00, 2 500 kr + 120 kr/person.

Torsdagar och fredagar efter kl. 16.00 samt helger: 3 500 kr + 120 kr/person.

Betalning: Med bankkort eller via Swish i museets kassa i samband med visningen eller fakturering efter visningen.

Fyll i och skicka bokningsförfrågan

Bokad visning=gå före kön

Deltagare i en bokad gruppvisning har företräde i huvudentrén vid eventuell köbildning. Ta entrén till höger och visa upp bokningsbekräftelse för värd eller vakt på plats.

Bokning och kontakt

Fyll gärna i webbformuläret med bokningsförfrågan via knappen här ovanför så återkommer vi till dig inom kort. Har du frågor är du välkommen att ringa eller mejla oss.

bokningen@nationalmuseum.se

Telefonnummer: 08–519 544 28