Ladda ner appen

Ladda ner museets app och gå på upptäcktsfärd genom sex sekel av konst, design och arkitektur,

Nationalmuseum Visitor Guide App innehåller audioguider, fakta och inspiration. Den bästa följeslagaren under ditt besök på museet och en riktig guldgruva för dig som är vetgirig även utanför museet.

För vetgiriga barn finns en audioguide till samlingarna.

Ladda ner appen i förväg och ta gärna med egna hörlurar när du ska besöka oss. Du hittar appen i GooglePlay eller AppStore.


Mobiltelefon med besöksappen påslagen, i bakgrunden ett mönstrat parkettgolv

Foto: Nationalmuseum/Melker Dahlstrand

Mobiltelefon med besöksappen påslagen, i bakgrunden ett mönstrat parkettgolv

Navigera i appen via symbolerna längst ned. Välj ”ögat” för att komma direkt till introduktioner, texter och bildlistor om det som ställs ut i museet just nu. I Skattkammaren och Designmagasinet, där föremålen är många och står tätt i montrar, har traditionella föremålsetiketter lyfts in i appen då 1170 små preciösa ting i Skattkammaren annars fått konkurrens av 1170 etiketter i samma monter.

Hörlursymbolen visar vägen direkt till audioguideslingorna. Nassim Al Fakir, musiker, skådespelare och programledare, är ciceron för en dramatiserad tur ”för barn och nyfikna vuxna”.

I ljudspåret ”12 berättelser om konst” intervjuar Fritte Fritzon museets intendenter om epoker och konstverk. Lyssnaren erbjuds också en inblick i museichef Susanna Petterssons urval av konstverk. Andra symboler är ”hjärtat”, som samlar användarens markerade favoriter och ”knappsatsen” för sifferkoder upptäckbara på textskyltar och etiketter, för fördjupning, korta berättelser och merläsning.