Från renässans till romantik – upptäck Nationalmuseum med Radiokören

Följ med på en kalejdoskopisk tidsresa med Radiokören i Nationalmuseums utställningsrum.

Välkommen att uppleva Radiokören under ledning av Marc Korovitch. I mindre ensembler sjunger kören musik med anknytning till konsten i samlingspresentationerna. Kvällen avrundas i museets väldiga trapphall där ett utsnitt ur Jacob Mühlrads "Time" framförs, precis som vid museets invigning i oktober 2018. Det blir en flerdimensionell upplevelse där musik, konst och tidens gång samverkar.

Fri entré, ingen förbokning.

Varje utställningsrum kan av säkerhetsskäl ta emot max 100 personer i publiken.

Radiokören

Radiokören är en del av Sveriges Radio och har sin hemvist i Berwaldhallen. Besökare på plats i Nationalmuseum erbjuds biljetter till reducerat pris till Radiokörens konsert "Madrigaler" den 30 mars i Berwaldhallen.


Radiokören, 2018.

Kvällens program

18:00 Skulpturgården (entréplan). Wilhelm Stenhammars ”I seraljens have” och "Uti vår hage" av Hugo Alfvén. (ca 5 minuter)

18:10 Kupolsalen, övre plan. Morten Lauridsens ”Luci serene e Chiare” och ”Se Per Haveri, Oime” intill Cranach: Det omaka paret. (ca 7 minuter).

18:20 Pelarsalen, mellanplan. ”Samklang” och ”Resignation” av Hugo Wolf vid Döderhultarens ”Begravningen”.

18:30 Strömsalen, övre plan. 2 stycken ur Darius Milhauds ”Six sonnets”.

18:40 Gula salen, 1800-1870, mellanplan. Folke Rabes ”Ljuden tomt i huset kommer”, ”Nere vid vattnet” och ”Mörker mjuka barken”.

18:50 Hela Radiokören sjunger utdrag ur Jacob Mühlrads "Time" och Katarina Pustinek Rakars ”Libertas animi cibus” i trapphallen mellan övre- och mellanplan. Publiken välkommen att stå både i trapporna nedanför, samt runt om balustraden vid gipsfigurerna på plan 6.

På väg in och ut ur salarna sjunger kören en a cappella-version av promenaderna, ur Modest Musorgskijs "Tavlor på en utställning".

Bra att veta

  • Det går inte att förboka biljetter.
  • När salarna är fulla kommer de att stängas.
  • Förmodligen kommer man inte ha möjlighet att medverka vid alla konserter. Vårt tips är att välja ut en eller två av konserterna i salarna och vara på plats 10 minuter i förväg.
  • Finalen i trapphallen är den konsert som tar emot mest publik. Tänk på att du kan stå både i trappan vid mellanplan och i trapphuset på övre plan och titta ned.


Torsdagskväll på museet

Visste du att museet är öppet till kl 21 på torsdagar? Perfekt för ett besök efter jobbet. Upptäck konsten och ät en bit eller kom in på en anspråkslös AW.

Vi vill göra ditt besök så innehållsrikt som möjligt och under våren kommer du att kunna ta del av föreläsningar, samtal, utställningsöppningar, musik och annat smått och gott. Kvällsprogrammet på torsdagarna är kostnadsfritt och du behöver inte boka plats.