Det finns inga kommande händelser

Jubileumshelg: Att skapa ett succémuseum

Nationalmuseums byggnad höll stängt i fem år för renovering och modernisering. Nu har det gått ett år sedan återinvigningen och museet har haft en fantastisk tillströmning av besökare. Hur skapades succémuseet?

Hör om utmaningarna och oväntade lösningar under renoveringen av en uttjänt 150-årig byggnad och återskapandet av ett internationellt publikvänligt museum.

Överintendent Susanna Pettersson hälsar välkommen. Därefter leder Li Pamp, konstvetare och producent, ett samtal där Helena Kåberg, intendent/projektledare för presentationen av samlingarna på Nationalmuseum, och Cecilia Brännvall, Statens Fastighetsverks projektchef, delar med sig av reflektioner, fakta och minnen.

Evenemanget är del av Nationalmuseums jubileumshelg – ett år sedan återinvigningen.

Plats: Södra ljusgården, entréplan

Biljetter: 100 kr, kan förköpas via knappen här nedanför. Kan också köpas på plats i museet. Begränsat antal platser.

Li Pamp, foto: Lars Trangius

Det finns inga kommande händelser

Jubileumshelg

Ett år sedan återinvigningen: det vill vi fira! Jubileumsprogram 12–13 oktober med med föredrag, samtal och filmvisning. Extra festligt i restaurangen.