Det finns inga kommande händelser

Lerverkstad på Porslinets Dag i Gustavsberg

Kom och upptäck världens äldsta konstnärsmaterial! Hos oss får du chans att pröva din fantasi och forma i lera. Vad kan det bli? Du bestämmer och museets pedagoger visas handgreppen.

På Porslinets Dag i Gustavsberg finns Nationalmuseum på plats med lerverkstad för barn och medföljande vuxna. Du hittar oss, med långbord och massor av lera, i tältet precis utanför Gustavsbergs Porslinsmuseum.

Tid: Söndag 25 augusti, 2019, kl 11–16

Adress: Odelbergs väg 5, Gustavsberg

Kostnad: Fri entré

Kort om Gustavsbergs Porslinsmuseum

Gustavsbergs Porslinsmuseum är del av Nationalmuseum. I samlingarna finns över 45 000 föremål från Gustavsbergsfabrikens 170-åriga historia. Allt från konstgods och praktfulla urnor till välkända serviser och äldre sanitetsgods. Här finns även föremål av emalj och plast, samt provexemplar, det som aldrig kom att produceras.

Just nu renoveras Gustavsbergs Porslinsmuseum och kommande utställningar förbereds. Dörrarna till museet slås upp igen till sommaren 2020.

Mer information om Gustavsbergs Porslinsmuseum.

Det finns inga kommande händelser

Mer om Porslinets Dag

Porslinet Dag arrangeras traditionsenligt i Gustavsberg sista söndagen i augusti. Evenemanget riktar sig till alla som tycker om porslin och keramik och bjuder på ett flertal programpunkter. Det är ett samarrangemang mellan flera olika aktörer i Värmdö.