🛈 Det finns inga kommande händelser

Lunchvisning: Frankrike och Sverige under 1600-talet, en stormaktshistoria

När trettioåriga kriget var slut 1648 stod Frankrike och Sverige som segrarmakter. Frankrike blev nu världsledande inom bildkonst och formgivning, och den politiska alliansen mellan de två länderna ledde till täta kontakter även på konstområdet.

Martin Olin, Nationalmuseums forskningschef, tar dig med på en visning som ger exempel på detta.

🛈 Det finns inga kommande händelser

Lunchvisningar: museets val

Upptäck konsten under lunchen. Museets konsthistoriska experter tar dig med bland konst, konsthantverk och design från 1500-talet till idag.

Biljetter: 100 kr.

Köp gärna din biljett i förväg, via knappen nedan. Eventuellt resterande biljetter säljs på plats i museet, vid infodisken på entréplan.

Samling: Vid Apollon-skulpturen i Skulpturgården på entréplan 10 minuter före visningen för utlämning av hörsystem. Visa din biljett, digital eller utskriven, för värd eller pedagog på plats.