🛈 Det finns inga kommande händelser

Lunchvisning: Rembrandt i svart och vitt – grafiska verk ur samlingarna

I Nationalmuseums samlingar finns många etsningar av Rembrandt. I den här lunchvisningen visar intendent Carina Fryklund några av dem.

Rembrandts berömmelse vilar inte minst på hans grafiska verk vars upplagor fick stor spridning redan under hans livstid. Friheten i linjeföringen, den unika svärtan i de sena etsningarna och skickligheten i hanteringen av torrnålsgravyren skattas högt än idag.

Nationalmuseum äger en betydande samling av Rembrandts grafiska blad. Just nu visas ett urval av hans etsade bildberättelser ur Bibeln, en ständig källa till inspiration. Här tittar vi närmare på hur Rembrandt gjuter liv i de välbekanta berättelserna.

🛈 Det finns inga kommande händelser

Lunchvisningar: museets val

Upptäck konsten under lunchen. Museets konsthistoriska experter tar dig med bland konst, konsthantverk och design från 1500-talet till idag.

Biljetter: 100 kr.

Köp gärna din biljett i förväg, via knappen nedan. Eventuellt resterande biljetter säljs på plats i museet, vid infodisken på entréplan.

Samling: Vid Apollon-skulpturen i Skulpturgården på entréplan 10 minuter före visningen för utlämning av hörsystem. Visa din biljett, digital eller utskriven, för värd eller pedagog på plats.