Nyfiken på: Nationalmuseum
Ett skolprogram för klasser i åk 4–6 ​som besöker Nationalmuseum för första gången.
Boka skolprogrammet

Varför är det så många nakna i konsten?

Nationalmuseum är ett hus fullt av konst, design, upplevelser och berättelser. Tillsammans med en av museets konstpedagoger upptäcker vi huset och vad som finns här.

Skolprogrammet passar för klasser i åk 4–6 som besöker Nationalmuseum för första gången.

Vi funderar över frågor som: Vad är ett museum egentligen? Varför hamnar vissa saker på museum, och varför ser byggnaden ut som den gör? Vi gör några konststopp i den tidslinje som slingrar sig genom huset. Men, varför är det så många nakna i konsten? Vad betyder i en hund i äldre måleri? Och vem är killen med pil och båge som flyger omkring i vissa målningar? Vi skärper våra blickar, upptäcker och reder ut några av de hemliga ledtrådar som finns i konsten.

I det här skolprogrammet lär vi känna Nationalmuseum, ett palats fyllt av vår gemensamma konstsamling.

Visning med ateljé: Nyfiken på färg!

I ateljén experimenterar vi med färgblandning och prövar på att måla med akrylfärg.

Bokningsbara tider

Skolprogrammet kan bokas måndag–fredag, från måndag 15 oktober 2018. Under höstlovet, 29 oktober–4 november, gör vi uppehåll.

Endast visning: 1 h
kl 9.30–10.30, kl 10–11 eller kl 10.30–11.30

Visning med ateljépass: 2,5 h
kl 9–11.30

Visning: 1 000 kr/klass
Visning med ateljépass: 1 700 kr/klass

Mejla eller ring oss om du har några frågor.

Om bokningen

bokningen@nationalmuseum.se