Pippi på konst

Välkommen till en bok full av konst! Här möter du målningar, skulpturer, märkvärdiga föremål och något så vardagligt som en diskborste. Pippi på konst finns på arabiska, engelska, finska, nordsamiska och svenska.

Pippi på konst berättar om konstverk ur Nationalmuseums samlingar, från det riktigt gamla till det moderna. De är samlade i sex kapitel som utgår från en magisk ramsa med latinska ord. Orden lyfter fram sådana förmågor som är bra att ha när man kliver in i konstvärlden. Med på konstresan är illustratören Stina Wirséns nyfikna fåglar. Tillsammans med de generösa bilderna av konstverken blir det en fest för ögat och fantasin!

Nu på flera språk, för barn och nyfikna vuxna

Pippi på konst på svenska har nu kompletterats med utgåvor på arabiska, engelska, finska och nordsamiska. Böckerna vänder sig till barn, men nyfikna vuxna har minst lika mycket glädje av dem. Titta, läs och prata om innehållet i böckerna tillsammans, hemma eller i skolan.


Beställ böckerna till rabatterat pris

Böckerna beställs enkelt via vår bokshop online. För att fira utgivningen av de nya språkversionerna har vi sänkt priset. Under perioden 23 april till och med 25 maj kostar Pippi på konst 219 kronor, ordinarie pris 245 kronor. Handlar du för mer än 250 kronor bjuder vi på frakten.

Till bokshopens sortiment