Nyfiken på: Nationalmuseum
Ett skolprogram för SFI, SAS och språkintroduktionsklasser i gymnasiet som besöker Nationalmuseum för första gången

Nationalmuseum är ett hus fullt av konst, design, upplevelser och berättelser. Tillsammans med en av museets konstpedagoger upptäcker vi huset och vad som finns här.

Det här skolprogrammet riktar sig till SFI- (främst C- och D-nivå), SAS-utbildningar samt Språkintroduktionsklasser i gymnasiet. Det passar för klasser som besöker det nyrenoverade Nationalmuseum för första gången.

Vi funderar över frågor som: Vad är ett konstmuseum egentligen? Varför hamnar vissa föremål här? Var kommer de ifrån? Vi gör tillsammans några konststopp i den tidslinje som slingrar sig genom huset och möter olika delar ur samlingarna.

Visning med ateljé: Nyfiken på färg!

Måla som Rembrandt men i nutidspuls. I ateljén prövar på en enklare variant av äldre tiders skiktmåleri.

Boka skolprogrammet

Boka från 11 augusti

Bokningen har sommarstängt och öppnar igen den 11 augusti. Samtidigt öppnar formulären för att boka skolprogram. Välkommen åter!

Skolprogrammet kan bokas tisdag–fredag.

Endast visning: 1 h
kl 9:30–10:30, kl 10:00–11:00.

Visning med ateljépass: 2,5 h
kl 9:00–11:30

Visning: 1 000 kr/klass

Visning med ateljépass: 1 700 kr/klass