Alexander Tallén, Figurin "Together at last", Utförd 2016.

🛈 Det finns inga kommande händelser

Stipendieutdelning: Årets Unga konsthantverkare – Alexander Tallén

2019 års Unga konsthantverkare är keramikern Alexander Tallén från Stockholm. Fascinerad av det lilla formatet presenterar han vår samtid i form av figuriner inspirerade av 1700-talets formvärld. Stipendiet är på 100 000 kronor och delas ut av Bengt Julins Fond som ingår i Nationalmusei Vänner. Välkommen till stipendieutdelningen med föredrag om figuriner och ett samtal med stipendiaten.

Alexander Tallén, foto: Jannis Tordheim

Inledning

Susanna Pettersson, överintendent för Nationalmuseum och Ann Westin, ordförande för Bengt Julins fond inom Nationalmusei Vänner, hälsar välkomna till stipendieutdelningen.

Föredrag

Helena Kåberg, intendent på Nationalmuseum håller ett anförande på temat "Figuriner – pratsamma konstverk och tekniska under".

Stipendieutdelning

Keramikern Alexander Tallén tar tar emot stipendiet Unga konsthantverkare 2019 av Prins Carl Philip.

Samtal

Love Jönsson, Rian Designmuseum samtalar med stipendiaten Alexander Tallén.

Här kan du läsa mer om keramikern Alexander Tallén och stipendiet 2019 års Unga konsthantverkare.

Plats: Södra ljusgården, på entréplan
Fri entré, ingen förbokning, begränsat antal platser.

🛈 Det finns inga kommande händelser

Torsdagskväll på museet

Visste du att museet är öppet till kl 21 på torsdagar?

Perfekt för ett besök efter jobbet. Upptäck konsten och ät en bit eller kom in på en anspråkslös AW.

Vi vill göra ditt besök så innehållsrikt som möjligt och under sensommaren och hösten kommer du att kunna ta del av föreläsningar, samtal, utställningsöppningar och annat smått och gott.

Kvällsevenemangen är kostnadsfria och du behöver normalt inte boka plats i förväg.