Podreuse, toalettbord, okänd svensk konstnär, verksam under andra hälften av 1700-talet.

🛈 Det finns inga kommande händelser

Temavisning: Från sgabello till poudreuse – möbelkonst 1500–1800

Anders Svensson, amanuens vid avdelningen Samlingar och forskning, visar utvalda möbler från tre sekler. Under visningen får du se hur stil, materialanvändning och funktion har utvecklats från renässansens flyttbara och hopfällbara möbler, via barockens stora kabinettsskåp till 1700-talets nya lättare möbler i rokoko och gustaviansk stil.

🛈 Det finns inga kommande händelser

Lunchvisningar: museets val

Upptäck konsten under lunchen. Museets konsthistoriska experter tar dig med bland konst, konsthantverk och design från 1500-talet till idag.

Biljetter: 100 kr.

Köp gärna din biljett i förväg, via knappen nedan. Eventuellt resterande biljetter säljs på plats i museet, vid infodisken på entréplan.

Samling: Vid Apollon-skulpturen i Skulpturgården på entréplan 10 minuter före visningen för utlämning av hörsystem. Visa din biljett, digital eller utskriven, för värd eller pedagog på plats.