Det finns inga kommande händelser

Torsdagskväll: Hans Gedda om porträtten av Nelson Mandela

Fotografen Hans Gedda samtalar med Nationalmuseums Per Hedström om de världsberömda porträtten av Nelson Mandela.

Hans Gedda är sedan decennier en av Sveriges mest framstående fotografer. Han är bland annat känd för sina porträtt av svenska kulturpersonligheter och politiker som Olof Palme, Hans Alfredson, Birgit Nilsson och Tomas Tranströmer, men har också blivit internationellt uppmärksammad bland annat för porträtten av Nelson Mandela och Andy Warhol. Porträtten av Mandela tillkom i mars 1990 kort efter att den sydafrikanske politikern släppts efter ett 27 år långt fängelsestraff i apartheidregimens Sydafrika.

Plats: Södra ljusgården, på entréplan

Kostnad: Fri entré

Ingen förbokning, begränsat antal platser.

Det finns inga kommande händelser

Torsdagskväll på museet

Visste du att museet är öppet till kl 21 på torsdagar?

Perfekt för ett besök efter jobbet. Upptäck konsten och ät en bit eller kom in på en anspråkslös AW. Kvällsevenemangen är kostnadsfria och du behöver normalt inte boka plats i förväg.