Guy Le Querrec, Germany. Berlin. On the wall, people celebrating New Year's Eve. Near the Brandenurg Gate, after the fall of the wall in November 1989. Sunday 31st December, 1989 (around midnight). ©Guy Le Querrec/Magnum Photos

Torsdagskväll: Introduktion till utställningen 1989

En av utställningens curatorer, Lena Eriksson, berättar om utställningen.

Hösten 2019 är det trettio år sedan Berlinmuren föll. Murens fall blev den symboliska finalen för en politisk världsordning som bestått sedan slutet av andra världskriget. Utställningen undersöker vad som hände inom den visuella kulturen i bredaste mening i detta omvälvande historiska skede.

Plats: Södra ljusgården på entréplan.

Kostnad: Fri entré till kvällsevenemanget.

Ingen förbokning.

Läs mer om utställningen 1989 – kultur och politik.

Biljetter till utställningen

Ordinarie entré: 150 kr

Reducerad entré (seniorer och studenter): 120 kr

Fri entré under 20 år

Fri entré för medlem i Nationalmusei Vänner

Fri entré för medlem i Moderna Museets Vänner

Förköp eller förboka din biljett.

Torsdagskväll på museet

Visste du att museet är öppet till kl 21 på torsdagar?

Perfekt för ett besök efter jobbet. Upptäck konsten och ät en bit eller kom in på en anspråkslös AW.

Vi vill göra ditt besök så innehållsrikt som möjligt och under sensommaren och hösten kommer du att kunna ta del av föreläsningar, samtal, utställningsöppningar och annat smått och gott.

Kvällsevenemangen är kostnadsfria och du behöver normalt inte boka plats i förväg.